Vaaler – Koppang

Endelig seier igjen – så viktig så viktig!Etter 3 gode treninger i uken, flere folk med igjen var det klart for toppkamp hjemme mot Koppang.
Vi måtte vinne for å ha mulighet på opprykk, det samme måtte Koppang.
Vaaler har siste 3 kamper gått på blemmer vi normalt ikke gjør og rotet det til for oss selv. I dag var vi påskrudd fra start og tok kommandoen med en gang.

Bernt Hjelmervik comeback og for et comeback 🙂
Han var høyt og lavt og sterk i duellene, gode oppspill og 100% innsats som vi kjenner han fra før.
Allerede etter 1 min spilles Kai Roger gjennom og alene med keeper pleier det å være mål, men skuddet blir litt for svakt.
3 min og på nytt en kjempesjanse, men avslutningen blir for dårlig (husker ikke hvem).
5 min har gått og Lars Even kommer på et godt løp, spiller Engebretsen fri på 8 meter men skuddet går over.
Nå burde vi ha ledet med hvertfall 1, men scoringen uteblir.
10 minutt og dagens første corner. Sebbe slår innoversvingt med venstrebeinet, comeback-Bernt klyver til værs og skaller inn 1-0!!!
God corner og herlig heading og en meget fortjent ledelse.

Vaaler fortsetter å dominere og 12 minutter har gått før neste sjanse kommer. Kai Roger vinner ballen, forserer mot dødlinja og slår ut til Stian som hamrer kula i lengste hjørnet langs bakken og 2-0 til Vaaler!

Mange store sjanser og Vaaler dominans fortsetter. Koppang skaper lite eller ingenting. Vi er litt for ubesluttsomme i siste fasen og kunne ledet vesentlig mer en 2-0.
Etter 28 minutter slår Arild en av mange gode gjennomspill på høyresiden, Nordlie bestemmer seg for å gå på mål og skyter. Keeper redder, Nordlie tar selv returen og 3-0!

Dagens andre debutant, Nickolai Bjørnebye kommer inn for Kai Roger etter 30 minutter. Enda en unggutt på 15 år får sin Vaaler deby! Herlig!
Flere scoringer blir det ikke i 1.omgang og lagene går til pause på 3-0 til Vaaler. En god omgang, dog burde vi og skulle vi scoret flere.

Pausepraten består i å holde oss fremoverlent, ikke slippe trykket, og punktere kampen.
Da lagene starter opp igjen kan det se ut som vi satt i pausa og drakk kaffe og spiste kaker for huff for noen første 5 minutter…..
Koppang scorer 2 ganger!! Først etter 5 minutter av 2.omgang med et drømmetreff som går i fin bue over Martinsen og 3-1 fra drøye 25 meter.
2 minutter senere står det 3-2 etter vi sover på midten, mister ball og pang sitter den igjen…

Heldigvis våkner vi raskt og får kampen inn i vår bane igjen. Oppspill til Kai Roger, legger igjen til Engebretsen som full fart mot keeper, keeper rekker ballen først og rett i beina til Sebbe. Sebbe kikker opp og legger ballen i mål og 4-2 etter 8 min av 2.omg. Den var viktig!!!

Det er litt jevnere nå, Koppang vinner litt mer på midten og det er jevnspilt denne perioden av omgangen uten at Koppang skaper sjanser.
Etter 20 minutter har vi 4 sjanser i samme angrep før Engebretsen hamrer ballen i mål til 5-2 og stor jubel.

Vi bytter 6 spillere i perioden og alle kommer inn og gjør solid jobb.
Her har vi Markus inn for Kai Roger på topp (som kom inn igjen i pausen), Syver inn for Lars Even, Christopher inn for Arild, Dani inn for Nordlie, Nickolay inn igjen for Sebbe og til slutt enda en debutant Aleksander Bakkane inn for Erik. Enda en 15 åring :-)!! Det gror godt i Vaaler nå.

På tampen klarer Koppang å pynte på resultatet med en tupp fra 18 meter som sniker seg inn via stanga…
Hadde vi hatt så høy scoringsprosent som Koppang i dag, kunne vi tatt frem kuleramma, men vi må ha vesentlig flere sjanser en de fleste andre lag for å score. Dette jobber vi med hver trening så vi får håpe vi blir bedre på dette.
Alt i alt en meget fortjent seier. Nå er vi med i opprykkskampen med 2 kamper igjen. Vi er avhengig av at Hernes taper 1 av sine 2 kamper og dem har igjen Nordbygda borte og Koppang borte. Vi har igjen Sørskogbygda borte før siste kamp kan bli en opprykkskamp for begge lag da Nordbygda gjester stadion i siste serierunde.