Vaaler – Hernes

Endelig høstjakta i gang og vår første kamp på «nye» nedrebana ble seier 3-1 i toppkampen! Gresset var det ingenting å si på J Kjempebra jobbet av Kjell Ivar og co med bana nå, den ble kanonbra!

Hernes var motstander, de var likt med oss på 1.plassen med 18 poeng, men vi har en kamp mindre spilt. Kampen starter meget bra fra vår side og vi spiller ut Hernes de første 20 minuttene. Da var vi virkelig gode. Kun 3 minutter har gått og vi ruller opp et mønster angrep. Det går fort fra Espen ut til Nordlie, Nordlie slår raskt videre Engebretsen gjennom som smeller ballen fra skrått hold helt opp i krysset motsatt og 1-0 på meget vakkert vis!

10 minutter, frispark fra 18 meter. Ronny gjør seg klar og curler ballen nesten helt i krysset og 2-0 til Vaaler. Meget elegant frispark!

18 minutter og Engebretsen finner Markus. Markus slår et flott innlegg til Erik som header ballen rett på utsiden av målet. Nært 3-0, men fortsatt 2-0.

Så kommer Hernes mer med i kampen og etter 24 minutter kommer den første Hernes sjansen som Martinsen drar frem en beinparade og corner til Hernes. Corneren ender i ny corner og det blir ingenting av den heller. Etter 32 minutter blir Ronny fint spilt gjennom. Kommer seg foran stopper, men keeper redder dessverre, her kunne det fort stått 3-0.

Vi går til pause med 2-0 ledelse etter en første halvdel av omgangen som var veldig bra og siste halvdel som var jevn. Vi prøver å nullstille i pausen men lykkes ikke helt.

2.omgangen blir jevnere og etter en tabbe bakover får Hernes et veldig billig mål etter 50 minutter. Da ble det nerver og mer kamp en det burde vært. Da vi runder 60 minutter spilt kommer Ronny seg nok en gang igjennom og blir til slutt dratt ned i feltet når han skyter og dommeren peker på 11meteren. Markus gjør seg klar, men sender straffa i stolpe og ut!!

Spillet bølger frem og tilbake nå, litt hawaii og mye etter hvert slitne bein på begge lagene. Vi skaper 2-3 store sjanser i denne perioden også med Sander alene med keeper, Syver header etter corner som keeper redder på streken før det 10 minutter før slutt ender i et frispark som Engebretsen tar. Slår inn på bakre der Syver (tror jeg) header ballen inn i feltet til en helt umarkert Espen som får en enkel jobb med å sette spikeren i kista til 3-1.

Da inviet vi høstsesongen og nye nedre bana på best tenkelig måte med seier i toppkampen mot Hernes og en mulig 6 poeng luke ned til dem. Vi har 5 poeng ned til Nordbygda også om vi vinner «hengekampen». Da er Koppang neste som potensielt er kun 3 poeng bak oss. Dette blir et rotterace helt inn i år igjen! J

Mange sto bra frem i dag og gjør en god jobb. Ronny gjør veldig mye bra, Stian det samme. Midtforsvaret er bunnsolid og Sindre gjør en meget god kamp på backen. Aller best i dag var Engebretsen som løp ubeskrivelig mye i sin frie rolle og er sterkt delaktig i seieren.