Vaaler – Fjelltun

Etter et skuffende resultat mot Grinder var det dags for å ta imot Fjelltun…

Fjelltun som var nye for oss ifjor, og som i tillegg slo godt fra seg og kjempet om andreplassen helt til siste seriekamp, har skuffet i årets sesong. De ligger sist, og har slitt så langt i denne sesongen.Vi har også skuffet etter egne prestasjoner og mål, og måtte ha fullt fokus for at vi skulle kunne ta hjem denne kampen og kunne snu litt på flisa.

Det var som GT sa på spillermøte før kampen, at vi vet hva som skal gjøres, og hvordan. Det ble også stilt krav til de spillerne som startet at det satt sultne folk på benken om de ikke presterte. Dette så ut til å ha gjort litt for det tok ikke mer enn 30 sekunder før Syversrud dunker inn dagens første etter et godt raid.

Deretter gikk det slag i slag. Espen setter 2-0 etter 5 minutter, Dani putter etter 15 og Bakkane stanger inn en godt slått corner etter 20 min.

4-0 til pause… Og det kunne fint ha stått mer.

Etter 4-0 så detter vi desverre ned til Fjelltun sitt nivå, og vi spiller rett og slætt rævva fotball. Det virker som om vi er mer fokuserte på å score mål, enn å faktisk komme til sjansene. Det blir slått veldig mye langt som ikke ender noen plasser. I tillegg er vi litt ueffektive foran mål. Det løsner igjen etter 65 minutter når Syversrud scorer dagens 2, før han 5 minutter senere fullfører hattricket! Vi avslutter scoringsballet ved at Espen stjeler en ball fra debutant SO og dundrer den inn under tverrlegger fra ca 18 meter. Flere mål blir det ikke og vi vinner med komfortable 7-0. Vi kunne ha scoret det dobbelte og vi slipper oss desverre ned langt under pari i midtdelen av kampen.

Det blir mye springing på de fleste og med en tøff juniorkamp dagen før er det en del slitne bein. Dette gjør at vi kan gi hele 3 debutanter sjansen! Veldig artig, å se unge gutter slippe til, og ikke minst slå fra seg.

Marius Berg får en halvtime på midtbanen, og gjør ting som han skal. Enkle og fornuftige valg, og er oppe i dueller. Han er også bare en liten hårlugg fra å score i kampens siste spilleminutt. Martin Solbakken Oksvold (SO) får sin debut på seniornivå sammen med Lars Rivenes. Begge to med veldig godkjente debuter. Dette er veldig unge gutter og det er artig som gammal hasa å stå på sidelinja og se at de kommer inn og gjør det bra!

Fjelltun var aldri med i denne kampen, og vi kan notere en målsjans. Men det skuddet gikk utenfor, og Bråten hadde i tillegg full kontroll.
Vi spiller tidvis veldig fin fotball, og som nevnt kunne vi fint å scoret flere mål. Jonas Karlstad gjør en knallgod kamp med mange gode cornere som kunne resultert i flere mål. Kunne dratt fram mange som hadde en god dag, men vi kan heller kalle det en god lagseier. Klarer vi å luke bort downperioden så er vi veldig gode.

Neste kamp er borte mot Vinger, og den kampen må vinne om vi skal kunne ha noe håp om å nå årets mål. Ta gjerne turen til Kongsvinger å hei oss frem!