Fjelltun – Vaaler

Nå er referatet på plass 2.5 time etter fløyta gikk med 1.5 time kjøring!!

Vi tar vegen til Fjelltun like utenfor Skarnes og er veldig klar over hva som venter oss. Ei veldig kort og smal bane med 11 krigere på andre siden av midtstreken.

GT sier før kamp hva som gjelder og det er selvfølgelig tre poeng pluss at vi skal holde ballene nede for å ikke la de banke de lange ballene sine å låse av back og jage keeper.

Fløyta går. vi starter med å ikke la de ha ballen, men vi kåler litt i eget spill og gir Fjelltun noen fryktelig farlig overganger på oss. De er på blank kasse etter type 5-6 minutter, men Jonas gjør en veldig god jobb og får ryddet unna i siste sekund.

Kampen vaier veldig frem og tilbake og for å oppsummer hvilken spillestil vi møter, så skrek treneren til Fjelltun knall bra etter hver ball som ble slått over 25 meter i lengde retning og etterhvert vunnet innkast. Innkastene ble kastet 15 meter i selvfølgelig lengderetning. Duellene vi gikk inn i var også knall tøffe, veldig fysisk og direkte lag

Etter 10 minutter løsner det for oss etter noen små sjanser, på akkurat det vi ble bedt om. Espen jager keeper, som banker ballen rett i beina på Markus, Markus titter opp, slår en pasning som går mellom begge stopperne og målsniken Syversrud kommer som alltid på løp. Titter opp, hamrer inn 1-0

kort kort tid etterpå så skal syversrud gjengjelde tjenesten med å slå en like perfekt stikker til Markus, men da smeller det dessverre i rammeverket for unge Jakobsen…

20. min: Vi vinner en corner og GT sier på side linjen: «Sjå nå, its Buru time.» Og dere kan jo gjette hva som skjer, knall hard innover svingt fra Bakkane, Burud ruver høyest 2-0.

Vi leder 2-0, men Fjelltun er virkelig gode på sine type fotball og er fult med i kampen. Forferdelig tøffe dueller utpå her og de gir seg absolutt ikke med det første.

Vil gi skryt til dommeren som dømmer en veldig bra kamp og fullstendig kontroll på kampen. Det hagler heller ikke med gulekort, men har notert meg en situasjon i 35 minutt hvor det bærer to forskjellige skrik over banen. Det starter med BÆÆÆÆÆÆRNTTT, opp fulgt med: AAAAAUUUUUUU og omgangens eneste gule kort ble delt ut.

37 minutt så sover vi i timen, da vi tillater en Fjelltun spiller og ta ned ballen, vende, går ikke i press og han banker inn et distanse skudd hardt ned i hjørnet. 2-1.

Etter pause er vi slappe og det starter med to treff i tverra og en straffebom til Fjelltun før 10 minutter er gått.

65: vi våkner til live igjen og nå er det sjanse bonanaza. Helt til bakkane slår en nydelig gjennombruddspasning som Espen timer veldig bra på. I skulderduellen med en annen Fjelltun spiller er det gudskjelov  lettere og flytte en leca vegg enn Espen, som skubber seg plass og sender keeper ene veien og ballen i nota.  Litt pusterom nå….

hvis jeg nevte sjansebonaza tidligere så har jeg ikke ord for hva som kommer, produserer sjanse på sjanse men marginene vil ikke vår vei.

Nå har fjelltun blitt veldig slitne og Syversrud begynner og kose seg, 80 min: langt innkast fra syver til syversrud som tar den med på kassa og smeller inn 4-1

81: Lufta går litt ut av Fjelltun da Syversrud bryter på andre pasning fra avspark etter mål, spiller vegg med Espen og sikrer oss 5-1

86: Det er andre som vil få Syversrud ned på jorda, så Markus sender et hardt innlegg etter bakken så Dani får notert seg et mål med og bredside den forbi keeper på klosshold 6-1

90: Innbytter Lars Even som før sesong sa: Jeg skal score minst 5 på hue i år. Vil så gjerne ha dette notert som eget mål, men skal få heder og ære i denne situasjonen da han ruver høyt i en viktig duell, men den ballen treffer en uheldig Fjelltun spiller som stusser den i eget mål.

Oppsummering: Vi møter et sterkt lag som ikke lar deg hvile i tre sekunder. De er fysisk og tøffe, men absolutt ikke stygge i duellene. De kjemper fra start til slutt (nesten slutt/kondisjon.) vil gi skryt til mange av de unge gutta, som i stedet for trekker seg tilbake og blir redde, bretter opp arma og viser at vi lar oss ikke plukke på nesen. Det var kamp veldig lenge men Fjelltun sprakk på slutten. Det kommer aldri til å bli en enkel kamp mot fjelltun selv om resultat antyder det motsatte.

Neste kamp for oss er hjemme på ei forhåpentligvis mye tørrere Vaaler matte torsdag 18. mai kl 19 mot de rutinerte Vinger gutta.